Til unge

Bliv en del af fællesskabet

  • Kender du til at føle dig ensom og udenfor?
  • Har du prøvet at blive mobbet i skolen?
  • Synes du, at der aldrig rigtigt er noget, der lykkes for dig?
  • Har du svært ved at finde positive sider ved dig selv
Kan du svare ja, så er en samtalegruppe måske noget for dig.
Det er gratis og anonymt.
Og for dig, der er ca. 13-30 år og bor på Fyn.
 

Hvad er en samtalegruppe?

Det er et sted at mødes med andre unge med samme problemer. Det kan være mobning, ensomhed, en følelse af at være udenfor, en trang til at få et gladere liv, men hvordan?   Det er også et sted, hvor man får talt om følelser og problemer, man ellers ikke snakker med nogen om. Og dét man siger, kommer ikke videre, for alle i gruppen har tavshedspligt.  

Læs mere…

 

Forskellige grupper

Forskellige grupper
Grupper for dig, der er mellem 14 og 25 år. To frivillige voksne er ledere, og varigheden er mindst et halvt år, ofte 1-3 år.
Grupper for dig mellem 14 og 25 år, der har lyst til en intensiv personlig udvikling, fordi du måske har vægtproblemer, depression, selvmordstanker, trang til selvskade eller for mange indre og ydre konflikter. Disse grupper ledes af en professionel og en frivillig. De kører i 1 år.    Læs mere her…………
Grupper for dig mellem 18 og 30 år, der er psykisk sårbar og måske har en diagnose. To frivillige voksne er ledere, og gruppen kører mindst et halvt år.   Læs mere her……..  (link til Projekt Kim)
Grupper, hvor alle er nye fra starten, eller grupper, der har kørt et stykke tid og nu har plads til nye, fordi andre er holdt op.

*  Grupper for dig, der er mellem 13 og 30 år og har brug for større selvværd og netværk. To frivillige voksne er ledere af hver gruppe, og varigheden er mindst et halvt år, ofte 1-3 år. Hver gruppe er sat sammen efter alder.

*  Kreativ-grupper for dig, der er mellem 16 og 30 år og vil bruge tegninger, collage m.m. til større selvforståelse og opdagelse af egne ressourcer. Grupperne har ca. 4 deltagere og ledes af en ansat, der er både kunst- og kropsterapeut-uddannet og har mange års erfaring med samtalegrupper. Forløbet er IKKE terapi, men et kreativt frirum med vægt på tryghed, humor og fordybelse.

*  Du kan komme i en gruppe, hvor alle er nye fra starten (her kan dog godt være noget ventetid), eller i en gruppe, der har kørt et stykke tid og nu har plads til nye, fordi andre er holdt op.

 

Hvad er betingelsen for at være med?

Hvad er betingelsen for at være med?
Du skal afsætte ca. 2½ time pr. uge i et halvt år.
Du skal kunne både tale og lytte.
Du skal komme til tiden og sende afbud, hvis du ikke kan komme.
Du skal slukke din mobiltelefon.
Og vigtigst: Du skal overholde tavshedspligt.

Her kan du læse mere om, hvad vi forventer af unge i en samtalegruppe:

Læs mere…

 

Hvad sker der i en samtalegruppe?

Hvad sker der i en samtalegruppe?
 
Hver gruppe består af 2-6 unge i ca. samme alder, der mødes én gang om ugen igennem mindst et halvt år. Mødet varer ca. 2½ time eftermiddag eller aften og foregår i hyggelige lokaler i Ungdomshuset i Odense – med the, kaffe, saft og frugt på bordet.
 
På mødet sættes der fokus på hver enkelt: Hvad er der sket siden sidst? Hvad har været godt, og hvad mindre godt? Måske tages et tema op – og måske hyggesnakker man bare. Det hele foregår på deltagernes betingelser.
 
Med i gruppen er også en eller to gruppeledere, der hjælper samtalen i gang og undervejs støtter og vejleder. Disse gruppeledere er frivillige – de får ikke løn, men gør det af interesse, og de fleste har erfaring med grupper og personlig udvikling.
 
Som ung skal man være indstillet på at bruge mindst et halvt år og så vidt muligt komme til alle møderne. Det tager nemlig tid at få skabt et trygt fællesskab og få løst problemer. Efter et halvt år tager man op, om gruppen skal fortsætte og evt. hvordan.
 

Hver gruppe består af 2-6 unge i ca. samme alder, der mødes én gang om ugen igennem mindst et halvt år. Mødet varer ca. 2 timer, fortrinsvis om eftermiddagen, og foregår i hyggelige lokaler i Ungdomshuset i Odense – med the, kaffe, saft og frugt på bordet. 

Læs mere…

 

Hvem møder du første gang?

Hvem møder du første gang?
Inden du kan komme i en samtalegruppe, skal vi have din skriftlige tilmelding. Det vil sige, at du mødes med en ansat eller frivillig til en lille samtale, hvor du hører noget om stedet, og vi hører noget om dig.
Du kan møde:
Kirsten Viese Madsen, leder
Pia Christesen, livshistorie-interviewer og gruppeleder
Susanne Thiem, socialpædagog og gruppeleder
Karin Jønsson, lærer og frivillig

Inden du kan komme i en samtalegruppe, skal vi have din skriftlige tilmelding. Det vil sige, at du mødes med en ansat eller frivillig til en lille samtale, hvor du hører noget om stedet, og vi hører noget om dig.

Læs mere…