Bliv en del af fællesskabet
Kan du nikke genkendende til følgende spørgsmål, så er Samtalegrupper for Unge måske noget for dig:
- Kender du til at føle sig ensom, udenfor eller mobbet?
- Oplever du mistrivsel i hjemmet, skolen eller i dit sociale liv?
- Er du udfordret af angst, stress eller depression?
- Har du identitets-, studie-, kæreste-, forældre- eller arbejdsrelaterede udfordringer
- Har du svært ved at se de positive sider af dig selv?
Hvad er en samtalegruppe?
Det er et sted at mødes med andre unge, der ligesom dig har modet til at se sine udfordringer i øjnene, arbejde med dem og få det bedre. Det kan være mobning, ensomhed, en følelse af at være udenfor, et ønske om at få et bedre liv. Det er også et sted, hvor man får talt om følelser og problemer, man ellers ikke snakker med nogen om. Og det man siger, kommer ikke videre, for alle i gruppen har tavshedspligt.
Det er en mulighed for at finde et nyt fællesskab og måske nye venner – nogen at dele tanker, glæder og sorger med. Et trygt sted til støtte og opmuntring. Og det er her, man kan finde modet til at foretage de ting i sit liv, man har lyst til, men ikke rigtigt tør. Ved at erkende sine stærke og svage sider får man nemlig både større balance og mere mod på livet.
Større selvværd og netværk – det er målet, vi sammen arbejder henimod. Og det nås, fordi du ved at møde ligestillede får det bedre med dig selv og henter nyt håb og mod.
Hvad sker der i en samtalegruppe?
Hver gruppe består af 2 til 6 unge i ca. samme alder, der mødes en gang om ugen igennem mindst et halvt år. Mødet varer ca. 2 timer, fortrinsvis om eftermiddagen, og foregår i hyggelige lokaler i Ungdomshuset i Odense – med the, kaffe, saft og frugt på bordet.
På mødet sættes der fokus på hver enkelt: Hvad er der sket siden sidst? Hvad har været godt, og hvad mindre godt? Måske tages et tema op – og måske hyggesnakker man bare. Det hele foregår på deltagernes betingelser.
Med i gruppen er også en eller to gruppeledere, der hjælper samtalen i gang og undervejs støtter og vejleder. Disse gruppeledere er frivillige – de får ikke løn, men gør det af interesse, og de fleste har erfaring med grupper og personlig udvikling.
Som ung skal man være indstillet på at bruge mindst et halvt år og så vidt muligt komme til alle møderne. Det tager nemlig tid at få skabt et trygt fællesskab og få løst problemer. Efter et halvt år tager man op, om gruppen skal fortsætte og evt. hvordan.
Hvem møder du første gang?
Inden du kan komme i en samtalegruppe, skal vi afholde en introsamtale. Det vil sige, at du mødes med en ansat eller frivillig til en lille samtale, hvor du hører noget om stedet, og vi hører noget om dig.
Du kan møde:
- Pia Christesen, leder, samtalegruppeleder, kunst- og kropsterapeut
- En af vores øvrige frivillige
Hvis du gerne vil i kontakt med os for at booke en introsamtale, så kontakt os her.
Hvad er betingelserne?
Her kan du læse mere om, hvad vi forventer af unge i en samtalegruppe:
- Du skal afsætte ca. 2 timer pr. uge i mindst et halvt år.
- Du skal kunne både tale og lytte.
- Du skal komme til tiden og sende afbud, hvis du ikke kan komme.
- Du skal slukke din mobiltelefon.
- Og vigtigst: Du skal overholde tavshedspligten.